Ons bin de leste

Laatste vrouwen in de Walcherse dracht
Auteur: Ellen De Vriend | Uitgever: Brave New Books

20,51

In juni 2013 zijn er nog precies 72 vrouwen op Walcheren die dagelijks in de streekdracht lopen. In dit full colour boek staan 30 portretten en levensverhalen van ‘boerinnen’. Ook komt de onderkledij, de sieraden en de kinderkleding aan bod.

In juni 2013 zijn nog precies 72 vrouwen op Walcheren die dagelijks in de streekdracht lopen. In een aantal dorpen gaat het écht om de allerlaatste vrouwen. Zelfs in de bolwerken van de streekdracht, Westkapelle en Arnemuiden, zijn nog weinig streekdrachten over. Daarom was haast geboden.

Ellen De Vriend heeft, in 2010 de bijzondere- en boeiende levensverhalen van juist die vrouwen vastgelegd. Niet alleen omdat streekdracht een volkscultuur is die gekoesterd moet worden, maar ook omdat deze vrouwen een ander leven hebben dan de andere bewoners van Walcheren.

Van elke vrouw is een mooi portret gemaakt, maar ook staan er tientallen andere foto’s in het boek. De diverse drachten komen aan bod. Ook zijn er hoofdstukken over de sieraden, de kinderdracht en rouwdracht. Een jakkenmaakster vertelt over haar werk. Bijzonder zijn ook de fotoreportages over het plooien van de muts en hoe een muts wordt opgezet.

Ellen De Vriend-de Jong heeft Scheepsbergers in actie op de Westerschelde (1998) geschreven; In noot weder op de Westerschelde (2005); 100 jaar Scheldemond (2008); de thriller Bitterzoet (2013) en diverse reisgidsen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402103304 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Laatste vrouwen in de Walcherse dracht

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

172

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-07-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Ons bin de leste” als eerste: