Ondergedoken als Anne Frank

Auteur: Marcel Prins, Peter Henk Steenhuis | Uitgever: Uitgeverij Van Oorschot

14,50

Het bekendste onderduikverhaal is dat van Anne Frank. Maar er zijn natuurlijk veel meer kinderen die ondergedoken hebben gezeten. In dit boek vertellen veertien van hen hun onderduikverhaal.

Hoe is het om niet de vrijheid te hebben om te zijn wie je bent, te geloven wat je wilt? Om niet de vrijheid te hebben te kunnen zeggen wat je wilt? Eruit te zien zoals je wilt, te kunnen gaan en staan waar je wilt? De onderduik was een ‘snelkookpan’ voor emoties en ervaringen, angst, haat, liefde, verraad, onbaatzuchtigheid. Allemaal thema’s die ook nu aanspreken
Ondergedoken als Anne Frank verscheen in 2011, waarna een Duitse, Engelse en Spaanse vertaling volgde. De Amerikaanse uitgave kreeg lovende kritieken en werd met ruim 100.000 verkochte exemplaren een bestseller.

Ondergedoken als Anne Frank is voorzien van QR-codes, zodat elke gebruiker makkelijk van boek naar filmpjes, documentatie en foto’s van de onderduikers kan switchen.

‘Sommige passages in deze verhalen benemen je de adem.’ de Volkskrant

‘Prachtig project.’ Ad van Liempt

‘Deze stemmen springen eruit, net als de stem van Anne Frank. Ze staan voor de miljoenen mensen wier verhalen onuitgesproken blijven. (…) Deze toegankelijke verhalen, vol harde waarheid, zijn afwisselend ontroerend, spannend en pijnlijk.’ The New York Times Book Review

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789028205529 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

184

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-02-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ondergedoken als Anne Frank” te beoordelen