Ondergang

Auteur: Anna Arutunyan, Mark Galeotti | Uitgever: Prometheus

22,99

De moord op de wrede krijgsheer Jevgeni Prigozjin in de zomer van 2023 geldt in veel opzichten als een keerpunt in het Rusland van nu, het Rusland van het late poetinisme. Wat is de waarheid over deze raadselachtige figuur? En wat staat Rusland in de nasleep van zijn dood te wachten?

Prigozjins snelle opkomst in de laatste anderhalf jaar van zijn leven vat perfect de draaikolk van totale chaos in het huidige Rusland samen. Van een nuttige misdadiger werd Prigozjin een toonaangevende politieke figuur. Maar hij werd steeds brutaler en kwam op het laatst zelfs in opstand tegen zijn broodheer Poetin – met fatale gevolgen.

Mark Galeotti en Anna Arutunyan beschrijven Prigozjins opkomst en ondergang, maar vooral de impact die hij had – en heeft – op de bevelhebbers in het Kremlin. De auteurs onderzoeken wat er op dit moment in de kringen rondom Poetin gebeurt. Uiteindelijk zal dat bepalen wat de toekomst van Poetin zelf is.
 
Mark Galeotti, een van de belangrijkste Ruslandkenners van onze tijd, schreef onder meer de bestsellers We moeten het even over Poetin hebbenEen kleine geschiedenis van Rusland en Poetins oorlogen. Hij woont in Londen.
 
Anna Arutunyan is een Russisch-Amerikaanse journalist en analist, die tot februari 2022 in Rusland woonde.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044655483 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

280

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ondergang” te beoordelen