Onder wuivende palmen

Bill Buysman's 50-jarige Kilima Hawaiians Story
Auteur: Kees de Bakker | Uitgever: Uitgeverij Conserve

12,50

The Kilima Hawaiians wisten meer dan 50 jaar hun publiek in Nederland en zo’n twintig overige landen in de ban van hun Hawaii-muziek te houden. Sinds de oprichting, 26 juni 1934, traden zij in vrijwel heel Europa op, maakten honderden platen – van 78-toerenplaten tot cd’s – en traden twee keer op voor de Nederlandse soldaten in voormalig Nederlands-Indië, verzorgden tientallen tournees voor radio en televisie in binnen- en buitenland.
Het succes van de Kilima Hawaiians was niet in de laatste plaats te danken aan de reeks formidabele Hawaii-gitaristen – vrijwel allemaal van Indische afkomst – zoals Vic Spangenberg, Theo Ehrlicher, Rudy Wairata en Coy Pereira. De drijvende krachten achter de Kilima’s waren Bill en Mary Buysman, maar zeker ook basgitarist Wim van Herpen en slaggitarist Luut Buysman.
In dit boek vertelt Bill Buysman (1907-1991) zijn levensverhaal aan uitgever Kees de Bakker in de tijd dat hij publiciteitsman was bij CBS Grammofoonplaten (nu Sony Music) en daarna perschef bij Polydor.
Dit boek is een ongewijzigde herdruk van de in 1986 verschenen uitgave met veel foto’s uit de langdurige loopbaan van de Kilima’s.
John Buijsman’s voorstelling Hula Blues maakt het boek weer actueel. De neef van Bill lijkt als twee druppels water op hem.
Op de foto op de achterkant van het boek de auteur in Hawaii met de Tau Moe Family, Hawaiiaanse muzikanten en goede bekenden van Bill en Mary, die vlakbij het Polynesian Cultural Center in het plaatsje Laie op het eiland Oahu wonen.
Daarnaast een optreden van Sonny Kamahele aan de kust van Waikiki (foto’s Ingrid Wijnstok, november 1983).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054294085 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Bill Buysman's 50-jarige Kilima Hawaiians Story

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-09-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Onder wuivende palmen” te beoordelen