Onder vuur

Zes Marechaussees in een van de gewelddadigste nachten van onze krijgsmacht in vredestijd
Auteur: Jim de Koning | Uitgever: Just Publishers

21,99

Tijdens een vredesmissie in Irak wordt een patrouille van de Koninklijke Marechaussee onder vuur genomen. Een hinderlaag met dramatische gevolgen.

Aan het begin van de avond rijdt, in een uitgelaten stemming, een patrouille van de Koninklijke Marechaussee het centrum van Ar Rumaythah uit. Wanneer ze de militairen de brug bij het dorp over zijn rijden ze in een hinderlaag.

Plotseling worden de zes marechaussees en hun tolk van alle kanten beschoten. De kogels vliegen hen om de oren. Een van de mannen is op slag dood. Een ander raakt zwaar gewond. Terwijl de nacht valt komt vanuit het nabijgelegen Nederlandse kamp een grootschalige reddingsoperatie op gang.

Deze nacht gaat de geschiedenis in als een van de meest gewelddadige nachten van de Nederlandse krijgsmacht in vredestijd.

In Onder Vuur vertelt Emiel Jansen, een van de overlevenden, zijn verhaal. Net als die nacht, zal hij zijn gesneuvelde kameraad Jeroen Severs nooit vergeten. Emiel verloor een vriend en kreeg er ptss voor terug. Zowel privé als in zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee moet hij daarmee verder leren leven.

Jim de Koning (1987) werkt bij Politie Oost-Brabant. Daarvoor was hijzelf ook werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee. Van zijn hand verscheen het spraakmakende boek De zaak Ronald V.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089754547 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Zes Marechaussees in een van de gewelddadigste nachten van onze krijgsmacht in vredestijd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Onder vuur” te beoordelen