Onder de vleugels van Göttingen

Het Nationaal Luchtvaartlaboratorium in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Bram Elsenaar | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

In mei 1940 benaderde het ‘Reichsluftfahrtministerium’ het Nationaal Luchtvaartlaboratorium NLL in Amsterdam om voor hun Duitse collega’s van de Aerodynamische Versuchsanstalt AVA in Göttingen aerodynamisch onderzoek op het gebied van de luchtvaart te doen. De betrokken wetenschappers kenden elkaar door hun wetenschappelijk werk.

Het NLL stond daardoor voor de pijnlijke keuze: wel of niet meewerken met de bezetter. Men besloot tot het eerste zolang het werk maar ‘wetenschappelijk’ was.

Dit boek geeft een verrassend beeld van twee onderzoeksinstituten, AVA en NLL in oorlogstijd. Zij gebruikten elkaar en hielden elkaar voor de gek. Er werd gewerkt, naar later bleek, aan geavanceerde Duitse vliegtuigprojecten. Tegelijkertijd waren de commercieel directeur en een aantal medewerkers actief in het verzet. En bereidde men zich voor op de wederopbouw na de oorlog.

Bram Elsenaar begon zijn loopbaan bij het NLR met onderzoek in dezelfde windtunnel die tijdens de oorlog zo belangrijk was geweest. Van zijn hand verscheen ook het boek: “0.2<Ma<4.0 – 50 years high speed wind tunnel testing in The Netherlands” (2012) en diverse artikelen over luchtvaartonderzoek bij het NLR.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463389761 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het Nationaal Luchtvaartlaboratorium in de Tweede Wereldoorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Onder de vleugels van Göttingen” te beoordelen