Ondanks alles/Malgré tout 1968/2018

Auteur: Benny Madalijns | Uitgever: Academic & Scientific publishers

20,00

Via megafoons uitgebraakte theorieën zijn zelden duidelijk en over slechts weinig strijdpunten zullen we ooit een consensus bereiken, maar geef toe: er is nooit eerder een jaar geweest als 1968.
En een jaar als dat zal er waarschijnlijk nooit meer komen, want nooit eerder vond, zowat overal ter wereld, een vrijwel gelijktijdige en spontane opstand van zich verzettende geesten plaats.
Dit boek bundelt een aantal kunstfilosofische en anekdotische (kort)verhalen die met elkaar in verbinding staan in een raamvertelling naar aanleiding van 50 jaar mythevorming rond mei ‘68. Het vertrekt vanuit een eigenzinnige, niet eenduidige
werkelijkheidsopvatting en versmelt vijf vaderlandse kunstenaars met de tijdsgeest. Het is geschreven voor iedereen die in de kantlijn van het schemergebied woont dat zich uitstrekt tussen een lumineus verleden en een steeds moeilijker te begrijpen nu. En voor verlichte geesten die koppig weigeren de poorten naar de feitelijkheid van het heden open te gooien. Wereldverbeteraars die, door roestigheid aangetast, niet langer in staat zijn elastisch te denken.

De internationaal gerenommeerde kunstenaar Fred Eerdekens speelt er een hoofdrol in en ontwierp daarnaast, speciaal voor het boek, een kunstwerk: Les murs parlent. Een authentieke, maar hedendaagse ode aan de Parijse muurkranten en de ook hier in Vlaanderen links en rechts gekladde slogans

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057187520 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

284

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-07-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ondanks alles/Malgré tout 1968/2018” te beoordelen