Onbekende Nederlanders

Auteur: Margriet Oostveen | Uitgever: Thomas Rap

22,99

Alledaagse helden over gebeurtenissen die er toe doen

Een Friese gemeenteambtenaar blijkt een succesvol Bouquetreeks-auteur. Ruud en Trudy Schaap ontpoppen zich van zangduo tot koppig quarantainekoppel. De geldmaatman verzet zich met verve tegen de nieuwe flappentap. Een Haarlemse buschauffeur blikt achter het stuur terug op zijn carrière als staatssecretaris. Een Syrische familie overleeft in chic Amsterdam-Zuid. Een zakenvrouw legt uit waarom zij zo’n kostbare relatieadvertentie van Pier Ebbinge in de krant zette, terwijl Johan de boterhammenman iedere schooldag brood smeert om hongerige basisschoolkinderen de dag door te helpen.

Terwijl we bn’ers in de media tot in detail kunnen volgen, zijn het juist vaak onbekende Nederlanders die er echt toe doen. Volkskrant-columnist Margriet Oostveen maakte de afgelopen jaren een schitterende reeks portretten van deze alledaagse helden, waarvan de mooiste in dit boek zijn gebundeld. Met haar scherpe observaties, subtiele details en rake humor schetst ze in Onbekende Nederlanders een ontroerend beeld van mensen die vaak over het hoofd zijn gezien: ‘Alle bekende Nederlanders lijken nogal op elkaar, maar alle onbekende Nederlanders zijn onbekend op hun eigen wijze.’ 

Margriet Oostveen (1968) is journalist en columnist voor de Volkskrant. Van haar hand verschenen eerder Botox op K Street en andere gezichten van Amerika (2009) en Knus (2013).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789400408036 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

328

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-06-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Onbekende Nederlanders” te beoordelen