Omdat ze leven

Het verhaal van jou en alle kinderen die ik nooit heb gehad
Auteur: Brecht De Backer | Uitgever: Atlas Contact

21,99

Een poëtisch, eerlijk debuut over queer zijn, het verlangen naar een thuis en De Backers pogingen haar kinderwens te vervullen. Over de kinderen die er niet kwamen en over Kaspar, die er wel kwam.

Brecht De Backer weet één ding zeker: ze wil een kind. Ze komt er helaas al snel achter dat lesbisch en alleenstaand zijn iets is wat het vervullen van die wens problematiseert. In Omdat ze leven beschrijft ze haar pogingen, van pleeg- en co-ouderschap tot speeddaten met wensouders. En hoewel die pogingen onvruchtbaar bleken, werd er toch steeds iets geboren: het idee van een kind. Kinderen die groeiden in haar gedachten, in haar hart, in haar buik. Wat gebeurt er met de kinderen met wie je je een toekomst voorstelde, maar die je nooit hebt gehad?
In een poging vat te krijgen op het verlies van de levens niet geleefd, vindt Brecht troost in de kwantumtheorie. Hoe meer je het vergrootglas op de werkelijkheid legt, hoe duidelijker het wordt: de wetten van de natuur nemen magische vormen aan waarin bijna niets onmogelijk is en waar alles wat kan gebeuren, gebeurt. Omdat ze leven is een fonkelend, poëtisch en onverbloemd eerlijk debuut over het verlangen naar een thuis, over de doorwerking van een jeugd van ‘anders-zijn’, over het vinden van je plek in de wereld, je eigen definitie geven aan wat ‘normaal’ is en het bestaan van vele werkelijkheden naast elkaar.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045042930 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van jou en alle kinderen die ik nooit heb gehad

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

20-09-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Omdat ze leven” te beoordelen