Oldenbarnevelt

De laatste reis van de landsadvocaat
Auteur: Jan Weening | Uitgever: Sterck & De Vreese

19,99

In 2019 is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt werd terechtgesteld. Jan Weening schrijft deze biografie die leest als een roman.

13 mei 1619. Een burgeroorlog dreigt in de jonge Republiek der Nederlanden. Landsadvocaat Oldenbarnevelt, de belangrijkste politicus van dat moment, wordt na een schijnproces op het Binnenhof onthoofd. Zijn lichaam wordt tegen de wil van de familie weggestopt in de grafkelder van de Hofkapel.

Tien jaar later gaat Cornelis van der Mijle, schoonzoon van Oldenbarnevelt, op weg om de stoffelijke resten in het geheim over te brengen naar het landgoed Stoutenburg, waar de weduwe van Oldenbarnevelt zich heeft teruggetrokken. Een ronduit hachelijke onderneming.
Jan Weening verweeft historische feiten met fictie. Het resultaat is een wervelend portret van een roerige tijd, waarin de grondvesten van Nederland werden gelegd.

Jan Weening (1950) is arts en emeritus hoogleraar pathologie aan de UvA. Zijn belangstelling voor geschiedenis inspireerde hem tot het bestuderen van het leven van Johan van Oldenbarnevelt en de veelbewogen jaren na diens executie. Jan Weening woont en werkt in Hilversum.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056155087 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De laatste reis van de landsadvocaat

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

12-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Oldenbarnevelt” te beoordelen