Oeganda onder president Museveni

Oeganda onder president Museveni

Auteur: Arne Doornebal | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij
Verwacht

19,50

Oeganda heeft een ongekende aantrekkingskracht op Nederlanders. Vrijwilligers, zakenmensen en journalisten: allemaal worden ze betoverd door de schoonheid van het land en de vriendelijkheid van de bewoners. Het overkwam de Nederlandse Mirjam Blaak, die in de jaren ’80 ideologisch betrokken raakte bij de vrijheidsstrijd van de jonge revolutionair Yoweri Museveni. Blaak gaf haar Nederlandse nationaliteit op en is nu Oeganda’s enige witte ambassadeur.

Auteur Arne Doornebal kwam als jonge journalist naar Oeganda en raakte gefascineerd door de prachtige verhalen die er te vertellen zijn. Dankzij interviews met Mirjam Blaak en andere ingewijden krijgen we een inkijkje in de denkwijze van president Museveni, die al veertig jaar zijn stempel op Oeganda en zijn buurlanden drukt.

Doornebal sprak voor dit boek met religieuze leiders, onderdrukte homo’s, een olympisch kampioen en met voormalig echtgenotes van Afrika’s meest gezochte rebellenleider. Er is tevens aandacht voor de bevolkingsexplosie, de strijd tegen hiv/aids, Oeganda’s hulp-afhankelijkheid en dubieuze ‘witte redders’.

President Museveni leek de geschiedenis in te gaan als de man die Oeganda van een moorddadige dictator bevrijdde en die de economie weer opbouwde. Maar na een presidentschap van 35 jaar zijn de democratische idealen van zijn bewind verbleekt. De razend populaire rapper Bobi Wine wil Museveni in 2021 van zijn troon stoten bij de presidentsverkiezingen. Maakt hij een kans?

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789463652902 Categorie:

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

03-12-2020

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Oeganda onder president Museveni” te beoordelen