Ode aan de boer

Hartverwarende verhalen over een beroepsgroep onder druk
Auteur: Margreet Welink | Uitgever: Edicola Hobby

27,95

Het aantal boerenbedrijven in Nederland neemt snel af. Toenemende regelgeving, het ontbreken van een opvolger en de soms erg krappe inkomens, maken de toekomst voor veel boeren onzeker. De komende tien jaar zal naar verwachting dertig procent ermee stoppen. Daarmee dreigt een unieke manier van leven te verdwijnen. Een manier waarin werk en privé niet los van elkaar te zien zijn. Waar lang en hard werken soms geen cent oplevert maar waar de liefde voor de grond en de dieren groter is dan de hang naar een goedgevulde bankrekening.
Met pensioen gaan ze alleen op papier. In werkelijkheid boeren ze door zolang ze kunnen. Hun boerderij is namelijk meer dan werk. Het is hun hele zijn.
Fotograaf Lode Greven en schrijfster Margreet Welink kwamen voor tijdschrift Landleven jarenlang bij boeren over de vloer. Van dichtbij maakten ze het boerenleven mee en legden het vast in woord en beeld. Hun hartverwarmende verhalen en schitterende kleurenfoto’s nemen de lezer mee in de wereld van een bijzondere beroepsgroep. Het werd een ode aan de boer.

Lode Greven is zelfstandig fotograaf met een groot gevoel voor mensen in hun natuurlijke omgeving. Hij portretteert ze zoals ze zijn zonder dat het gekunsteld wordt.
Margreet Welink is journalist bij agrarisch vakblad Boerderij, daarnaast schrijft ze voor Landleven. De landbouw loopt als een rode draad door haar verhalen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493300293 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hartverwarende verhalen over een beroepsgroep onder druk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ode aan de boer” te beoordelen