Noord-Brabantse oudheden

Facsimile-editie Noordbrabants Oudheden aangevuld met enkele Archeologische mengelwerken
Auteur: C.R. Hermans | Uitgever: Sidestone Press

25,00

Op 8 maart 1837 werd het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant opgericht. Doel van het Genootschap werd de bevordering van kunsten en wetenschappen in het algemeen en in het bijzonder in de provincie Noord-Brabant. Een doelstelling die heden, 175 jaar later, nog ongewijzigd geldt met dien verstande dat deze is verbreed tot de cultuur in het algemeen.

Een van de grondleggers van het Genootschap was dr. C.R. Hermans, pionier van de Brabantse geschiedschrijving en archeologie. In 1865 gaf het Genootschap Hermans’ publicatie Noordbrabants Oudheden uit, het eerste overzicht van archeologische vondsten en vindplaatsen in de provincie Noord-Brabant. Ter viering van het 175-jarig bestaan van het genootschap heeft de Archeologische Sectie van het Noordbrabants Genootschap besloten deze publicatie opnieuw uit te brengen, aangevuld met een aantal archeologische artikelen die Hermans eerder had geschreven.

Noordbrabants Oudheden is te beschouwen als het fundament van de Brabantse archeologie waarin een schat aan gegevens is vastgelegd die anders verloren was gegaan. Met de uitgave van deze facsimile worden de gegevens opnieuw ontsloten en zijn ze weer eenvoudig te raadplegen. Bovendien geeft het boek een interessant beeld van het prille begin van de archeologiebeoefening in Brabant.

Met een inleiding van Richard Jansen & Gérard de Laat.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789088900860 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Facsimile-editie Noordbrabants Oudheden aangevuld met enkele Archeologische mengelwerken

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

360

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-03-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Noord-Brabantse oudheden” te beoordelen