Noodweer

Verhaal over het leven in het frontgebied van de Tachtigjarige Oorlog
Auteur: Theo van Brunschot | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

19,95

Een verhaal over het leven van een boerenfamilie die gekraakt wordt door het krijgsgeweld van de Tachtigjarige Oorlog (1568 – 1648) maar overeind blijft. De hoofdpersoon leeft van 1550 tot 1650 in Mooijck, een boerendorp aan de Maas, precies in het frontgebied van de strijdende partijen en in de schaduw van de geschiedenis van de grote stad Nijmegen.

De lezer wordt meegenomen in de diepe ellende en de vernietigende kracht van de oorlog maar ook in de veerkracht en het genieten van gelukkige momenten. In de streek heerst vaak bittere armoede wat in schril contrast staat met de overvloedige welvaart van de Gouden Eeuw die aanbreekt in het westen van de nieuwe Republiek.

De soms gruwelijke gebeurtenissen van de oorlog gecombineerd met de opkomende tegenstellingen in het geloof tussen katholieken en protestanten, niet alleen vanaf de kansel maar ook in de politiek en op het slagveld, leiden bij de hoofdpersoon tot grote geloofsvertwijfeling. Maar ook dat overwint hij en hij komt tot een oplossing.

Noodweer is de debuutroman van de auteur. Als inwoner van de prachtige omgeving ten zuiden van Nijmegen is hij gegrepen geraakt door de overweldigende historie van dit gebied. Als voor-zitter van de historische stichting Huys te Moock (www.huystemoock.nl) heeft hij zich gespecialiseerd in de lokale verhalen en legendes van de Tachtigjarige Oorlog en dit als decor gekozen voor zijn eerste historische roman.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463382809 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verhaal over het leven in het frontgebied van de Tachtigjarige Oorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

332

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

04-09-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Noodweer” te beoordelen

Andere suggesties…