Nomen est omen

Auteur: Bart Funnekotter | Uitgever: Prometheus

18,99

De veelgelezen rubriek op de Achterpagina van NRC, nu gebundeld.

Karel de Grote, Lodewijk de Zonnekoning en Ivan de Verschrikkelijke kent iedereen wel, maar er zijn nog veel meer heersers met opvallende bijnamen – en die zijn meestal een stuk vermakelijker én veelzeggender dan de bijnamen van deze grootheden.
Bart Funnekotter dook de geschiedenis in en selecteerde de vijftig vorsten met de meest in het oog springende bijnamen. Wat waren de helden- of schurkendaden die ertoe leidden dat zij als ‘de Redder’, ‘Korte Maillot’, ‘de Gorilla’, ‘de Impotente’, ‘de Wolvin’, ‘de Sterke’, ‘met de Kaak’ en ‘met de Afgesneden Neus’ door het leven gingen?
De lezer bezoekt onder meer het van bloed doordrenkte hof van de sultan in Istanbul, het Egypte van de farao’s, het door broedertwist verscheurde Engelse koningshuis en de favoriete wijngaard van een Saksische keurvorst.
Nomen est omen is al twee jaar een veelgelezen rubriek op de Achterpagina van NRC. Nu zijn alle afleveringen op veler verzoek verzameld in deze geïllustreerde bundel, voorzien van een inleiding waarin Funnekotter beschrijft hoe heersers hun bijnaam kregen: waren daar hun aanbidders of juist hun vijanden verantwoordelijk voor?

Bart Funnekotter is redacteur van NRC. Eerder verscheen van hem bij Prometheus onder meer De hel van 1812. Nederlanders met Napoleon op veldtocht naar Rusland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044654684 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

168

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

30-11-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Nomen est omen” te beoordelen