Nog juist gesproken

Van Nederlands-Indië naar Republik Indonesia aan de hand van geschreven portretten
Auteur: Anja van Rijs | Uitgever: Brave New Books

33,42

Wat is Indonesië? ‘Gordel van smaragd’, jazeker, met het lichtgevende groen van de sawa’s en een schitterende rijkdom. Maar er is zoveel meer. Hoewel Nederland van bepalende invloed op Indonesië is geweest, zullen we de essentie van dit land en haar cultuur nooit helemaal doorgronden. Dat nodigt uit tot verdieping, meer willen weten van het hoe en vooral het waarom. Een Indonesisch perspectief ter aanvulling op wat in Nederland bekend is.
Mijn vragen over zowel Nederlands-Indië als de vorming en opbouw van de Republik Indonesia tot nu, kon ik stellen aan Indonesiërs die in het voormalige Indië zijn geboren en de transformatie naar Indonesië aan den lijve hebben ondervonden. Hun land is nog volop in ontwikkeling; hun levensverhalen zijn bijna voltooid en hun specifieke taal dooft uit. Ook daarom vond ik het belangrijk hun verhaal vast te leggen voordat het in de tijd verdwijnt.
Anja van Rijs (1959) woonde recent vier jaar in Indonesië en raakte gefascineerd door het land en haar bewoners. De weerslag van diverse lange gesprekken is verwoord in dit boek, aangevuld met een samenvatting van de contemporaine geschiedenis van Indonesië als historische context bij de interviews.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402125832 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Nederlands-Indië naar Republik Indonesia aan de hand van geschreven portretten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

358

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-12-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Nog juist gesproken” te beoordelen