Nieuwe Drentse Volksalmanak 2021

Jaarboek voor geschiedenis en archeologie
Auteur: | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

18,00

De Nieuwe Drents(ch)e Volksalmanak, opvolger van de Drentsche Volksalmanak (1837-1851), verschijnt sinds 1883. In de loop van de jaren is de almanak uitgegroeid tot historisch en archeologisch jaarboek van Drenthe. Het is hét podium voor zowel professionele onderzoekers als amateurhistorici en -archeologen die de resultaten van hun onderzoek op wetenschappelijk verantwoorde wijze aan een breed publiek willen presenteren.

In de Nieuwe Drentse Volksalmanak 2021 staan de volgende bijdragen:

Een playsante buitenplaats in Annen – Het landleven van Joannes van Lier Fred Sieders en Marianne Mulders-Zonneveld.

‘So arm als Lazarus’ – Groei, juridische emancipatie en integratie van de Joodse bevolking in Drenthe (1700-1860) Vincent Tassenaar ‘Zelfstandige zedelijke wezens’ – Bedelaressen in de kolonie Veenhuizen van de Maatschappij van Weldadigheid (1822-1869) Sietske Wiersma Hoe Drenthe de blues kreeg – Harry Muskee en de migratie van bluesmuziek Maarten Zwiers Botsing der generaties – De musealisering van kamp Westerbork (1971-1983) Dirk Mulder Varen met de oudste boot ter wereld – Een experiment naar aanleiding van discussies over de kano van Pesse Jaap R. Beuker Keiendelvers en hun bijvangsten – Een onderzoek naar de opmerkelijke vondsten rondom Buinen in de periode 1885-1907 Wijnand A.B. van der Sanden en Onno Florisson Van de bisschop naar de monniken – Archeologisch onderzoek in de Stefanuskerk van Beilen Pieter den Hengst, Gertjan de Roller en Marlies E. van Kruining Geroofd tijdens de beeldenstorm – Het raadsel rond de 16de-eeuwse muntschat van Zuidlaren opgelost Vincent T. van Vilsteren en Jan C. van der Wis

Wie geïnteresseerd is in het lange en rijkgeschakeerde verleden van Drenthe – van vuistbijl tot veenkolonie – mag de Nieuwe Drentse Volksalmanak niet missen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023258490 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Jaarboek voor geschiedenis en archeologie

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

24-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Nieuwe Drentse Volksalmanak 2021” te beoordelen