Niets gaat verloren

Twintig jaar selectie en afstoting uit Nederlandse museale collecties
Auteur: Auke Kok, Petra Timmer, Truus Gubbels | Uitgever: Boekmanstichting

25,00

Tijdens het congres Grenzen aan de groei in 1999 werd door de aanwezige Nederlandse museumwereld unaniem het belang van selectie en afstoting van onderdelen uit collecties onderkend. Dit resulteerde in 2000 in de Leidraad voor het afstoten van museale objecten, die in 2006 is herzien.

In de publicatie Niets gaat verloren wordt vanuit verschillende invalshoeken inzicht gegeven in de kansen en valkuilen voor musea bij het beheer en het eventueel opschonen van hun collecties. Museumdirecteuren en andere deskundigen uit de kunst- en museumwereld geven hun mening over selectie en afstoten.

Ook is er aandacht voor de rol van het Instituut Collectie Nederland in het verzamelbeleid van het rijk, voor de opschoning van academisch erfgoed en de positie van collecties van particuliere stichtingen en verenigingen die zich in musea bevinden.

Geruchtmakende affaires als de voorgenomen verkopen van twee Picasso’s en een Monet door het Gemeente-museum Den Haag om een aankoopfonds voor eigentijdse kunst te creëren en het plan van het Frans Hals Museum om twee schilderijen te verkopen teneinde een nieuw depot te kunnen financieren worden afgewisseld met good practices.

De vele casussen en beeldmateriaal in Niets gaat verloren illustreren niet alleen de dilemma’s uit de dagelijkse museumpraktijk, maar maken de publicatie ook geschikt voor een breder lezerspubliek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789066500884 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Twintig jaar selectie en afstoting uit Nederlandse museale collecties

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

220

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

16-02-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Niets gaat verloren” te beoordelen