Niet klagen en niet versagen

Twee bijzondere "gewone" mensen en hun onbesproken verdriet van de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Jan Naeije | Uitgever: Eigenboekuitgeven.com

25,95

Toen Wim Naeije en Cobie Bakx op 10 december 1942, na de nodige weerstand door het verschil in geloofsovertuiging, in het huwelijk traden, konden ze niet vermoeden dat hun leven er na slechts vijf maanden samen totaal anders uit zou zien. Ze hadden voor het verzet gekozen en kenden de risico’s. Het verzet was een keuze uit principe en volgens het motto: den vaderland getrouwe. Wim vluchtte naar Frankrijk. Na een reeks van arrestaties, ontsnappingen en onderduiken in Frankrijk, kwam hij na de invasie in 1944 vrij. Wat een bevrijding had moeten zijn werd door toedoen van de Nederlandse regering in Londen een nachtmerrie.

De trouw aan het vaderland bleek eenzijdig. Dit boek gaat niet alleen over Wim en Cobie, maar ook over een onbekende, zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Nederland in de Tweede Wereldoorlog, onbelicht omdat hij niet past in het beeld van Nederland in die tijd. Het is ook het verhaal van iemand van de tweede generatie die op zoek gaat naar waar nauwelijks over gesproken werd maar wat door het oorlogstrauma altijd aanwezig was.

Jan Naeije (1949) besloot dit boek te schrijven na het overlijden van zijn ouders. Wat eenvoudig leek werd een zoektocht met verrassende, ontroerende en soms shockerende wendingen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491439537 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Twee bijzondere "gewone" mensen en hun onbesproken verdriet van de Tweede Wereldoorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

246

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-02-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Niet klagen en niet versagen” te beoordelen