Nibelungenlied

Een middeleeuws epos over liefde en wraak
Auteur: Jaap van Vredendaal | Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam

34,90

Dit fascinerende epos over liefde, trouw, verraad en wraak verschijnt in de zomer van 2011 in integrale vertaling. Vertaler Jaap van Vredendaal bezorgde een sprankelende vertaling in hedendaags Nederlands van deze onbetwiste klassieker uit de wereldliteratuur.

Het Nibelungenlied vertelt het tragische en gewelddadige verhaal van de ?held uit Nederland? Siegfried, de schone Kriemhilde en de sluwe Hagen. Behalve van de vele intriges en verwikkelingen verhaalt het van de mysterieuze schat van de Nibelungen, door Siegfried veroverd, en vervolgens weer in de vergetelheid verdwenen.

Het omstreeks 1200 op schrift gestelde verhaal heeft vele generaties lezers geboeid en geïnspireerd. Wagners Der Ring des Nibelungen en Tolkiens The Lord of the Rings zijn slechts enkele voorbeelden van de enorme culturele doorwerking van dit epos. De nieuwe vertaling is gebaseerd op de als meest authentiek beschouwde versie van het handschrift, is geïllustreerd met middeleeuwse afbeeldingen en bevat een verhelderende inleiding van de vertaler.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461053039 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een middeleeuws epos over liefde en wraak

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-09-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Nibelungenlied” te beoordelen