NeusWijzer

Geuratlas van de Lage Landen
Auteur: Caro Verbeek, I. Leemans | Uitgever: Boom

29,90

Geuren kleuren onze levens. Ze geven smaak, brengen herinneringen tot leven, verleiden tot emoties en verlangens, en roepen op tot walging of angst. Geuren hebben en geven betekenis. Maar wat weten we eigenlijk van geur? Over welke woorden beschikken we om onze reukervaringen uit te drukken? Wat zijn de meest aromatische geurplaatsen van Nederland? En bestaat er zoiets als geurerfgoed?

NeusWijzer is een kleur- én geurrijk geïllustreerd standaardwerk waarin ons reukorgaan de absolute held is. Deze primeur geeft geur de hoofdrol in (streek)taal en cultuur, evolutie en biologie, geschiedenis en psychologie in het Nederlandse taalgebied. Lezers ontdekken de spannende wereld van moleculen en receptoren, ontwaren de geuren die zorgen voor afkeer en opwinding, en maken kennis met Boldoot en meurmuren. Dit en meer verpakt in een aroma van rozen tot urine, en alles daartussenin.

Aan deze neuswijzer werken parfumeurs, kunstenaars, wetenschappers en andere kenners mee, die vanuit hun eigen expertise en bevlogenheid hun inzichten delen. Een ‘odoresque’ boekenlegger, ontworpen door geurkunstenaar Frank Bloem, maakt het de lezers mogelijk om de neuswijzer ook grondig te besnuffelen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024458240 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geuratlas van de Lage Landen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

12-10-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “NeusWijzer” te beoordelen