Neêrlands Roem

Galerij van beroemde Nederlanders uit het tijdvak van Frederik Hendrik
Auteur: Jacob van Lennep | Uitgever: Calbona Uitgeverij

27,95

Ontdek de glorie van het Nederlandse verleden met de heruitgave van ‘Neêrlands Roem, galerij van beroemde Nederlanders uit het tijdvak van Frederik Hendrik’ door Jacob van Lennep. Tussen 1852 en 1854 bracht Van Lennep dit meesterwerk uit, waarin hij 27 invloedrijke Nederlanders uit de zeventiende eeuw op onnavolgbare wijze portretteert.
Stadhouder Frederik Hendrik, die leefde van 1584 tot 1647, was de zoon van Willem van Oranje. Zijn moeder, Louise de Coligny, noemde haar zoon ‘Mooi Heintje’. Later kreeg de Prins van Oranje de bijnaam ‘de stedendwinger’, vanwege zijn succesvolle belegeringen.
In deze unieke heruitgave worden de rijkdom van de Nederlandse cultuur, de politieke intriges en de militaire triomfen van die tijd kleurrijk verteld. Van Lennep, een meester in zijn vak, brengt zijn kenmerkende levendige vertelstijl naar voren, doordrenkt met humor en diepgaand historisch inzicht.
De namen van de geportretteerde personen zijn genoegzaam bekend, maar Jacob van Lennep slaagt er als geen ander in om de historische gebeurtenissen en personages uit de Gouden Eeuw tot leven te brengen.
De afbeeldingen van de hand van Herman ten Kate en W.P. Hoevenaar vervolmaken dit boek tot een waardevol historisch document.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492954848 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Galerij van beroemde Nederlanders uit het tijdvak van Frederik Hendrik

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

196

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Neêrlands Roem” te beoordelen