Nederlandse spreekwoorden, spreuken en zegswijzen

Met de weerspreuken
Auteur: A.M. Heidt jr., Kornelis ter Laan | Uitgever: Prisma

30,50

Spreekwoorden, spreuken en zegswijzen weerspiegelen de mentaliteit van een volk. In alle tijden hebben de korte, kernachtige uitdrukkingen kunstenaars geboeid. Roemer Visscher, Cats, Hooft en Vondel hielden zich ermee bezig. Brueghel en Jan Steen lieten zich door spreekwoorden tot bonte, levendige taferelen inspireren. Weinigen zijn zich ervan bewust hoeveel van die oude, soms zéér oude wijsheden en grapjes, nog heden een springlevend bestanddeel van de taal vormen. Ieder van ons heeft er wel een aantal, die ‘in de mond bestorven liggen’.

Het zal niemand verbazen dat er in de loop der tijden nogal wat verzamelingen van onze kennelijk gekoesterde spreekwoorden, spreuken en zegswijzen in boekvorm zijn verschenen. De verzameling van K. ter Laan heeft zich sinds het verschijnen in 1950 mogen verheugen in een zeer grote populariteit. De unieke stijl van schrijven, het folkloristische, dialectale karakter en de oude gravures uit werken van Cats en Roemer Visscher maken het boek tot een begerenswaardig bezit, een bron van vermaak en overpeinzing. Ook na ruim vijftig jaar zal menigeen weer plezier beleven aan dit boek.

K. ter Laan (1871-1963) was onderwijzer, kamerlid, burgemeester maar vooral geliefd auteur van vele boeken over taal, dialect en folklore.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000334957 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Met de weerspreuken

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

512

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-12-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

38

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Nederlandse spreekwoorden, spreuken en zegswijzen” te beoordelen