Nederlandse moordwijven

Over golddiggers, crime passionel, wraak en dodelijke jaloezie
Auteur: Hieke Wienke Jans | Uitgever: Just Publishers

20,00

De knappe Janet S. vermoordde met een bijl een zakenman met wie ze een seksdate in een zomerhuisje had. Janet was toen zeven jaar uit de gevangenis, omdat ze in 2003 ook al een man om het leven had gebracht. Achttien jaar was ze toen.

Ze hebben namen als Janet, Toos, Sonja of Semra. Tientallen vrouwen, jong en oud, belanden achter de tralies omdat ze iemand hebben vermoord. Hun partner, hun kind, hun vader, hun minnaar, hun rivale. Vrouwen hebben allerlei motieven om te moorden, maar een ding staat vast: vrijwel altijd slaan ze dichtbij huis toe.

Misdaadauteur Hieke Wienke Jans sprak met daders en hun advocaten. Ze interviewde verschillende deskundigen en verbaasde zich over het razendsnel groeiende aantal dodelijke vrouwen. Wat is hun achtergrond, wat zijn hun beweegredenen om iemand ter vermoorden, hoe gaan ze te werk, en hoe komt het dat steeds meer vrouwen moorden plegen?

Het boek van Jans toont aan dat ook in de misdaad een emancipatiegolf heeft plaatsgevonden. Steeds meer vrouwen plegen moorden en doen dat ook op een steeds ‘mannelijker’ manier. Moordende vrouwen zijn – helaas – niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving.

‘Vrouwen plegen moorden om een probleem op te lossen. Als ze dat eenmaal hebben besloten zijn ze niet meer te houden, hoe krankzinnig hun daad voor buitenstaanders ook lijkt.’

Nederlandse moordwijven wordt uitgegeven in samenwerking met Crimesite, Nederlandse grootste gespecialiseerde website met maandelijks ruim 1.2 miljoen bezoekers.

Hieke Wienke Jans schrijft filmscenario’s, publiceert in Panorama over misdaad en was co-auteur van De Crime Top 100. Met Ralph Schippers schreef ze het positief ontvangen standaardwerk Seriemoordenaars in Nederland: ‘(…) een geweldig geschreven boek. Soms lijkt het wel fictie.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089758538 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over golddiggers, crime passionel, wraak en dodelijke jaloezie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-07-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Nederlandse moordwijven

  1. klasina van leeuwen

    Een boek wat bestaat uit informatie uit kranten en tijdschriften geen contact gehad met daders en advocaten zoals op de achterkant van het boek is vermeld . Gebaseerd op sensatie en niet geluisterd naar “daders” elk verhaal heeft 2 kanten. Bah bah


Een beoordeling toevoegen