Nederland – België

De Belgisch-Nederlandse betrekkingen vanaf 1940
Auteur: Bart Stol, Duco Hellema, Rik Coolsaet | Uitgever: Boom

37,90

Door hun veelal gezamenlijke geschiedenis, maar vooral door hun taal lijken België en Nederland onverbrekelijk met elkaar verbonden. Toch doemen er telkens ook obstakels op die een werkelijke toenadering in de weg lijken te staan. Een bundel over broederliefde en broederlijke animositeit.
In 1830 maakte een operavoorstelling in Brussel een eind aan een verenigd koninkrijk dat slechts vijftien jaar had bestaan. Sindsdien verliepen de verhoudingen tussen Nederland en België met ups en downs, maar vanaf de Tweede Wereldoorlog zijn er op veel terreinen samenwerkingsverbanden tot stand gekomen, waarvan de Benelux ? met Luxemburg ? wel de bekendste is. Deze bundel beschrijft hoe de twee landen al dan niet gezamenlijk opereerden in kwesties als de dekolonisatie, de Koude Oorlog en andere internationale aangelegenheden. Maar ook de ontwikkelingen in de landen zelf komen aan de orde, zoals politieke hervormingen, de Belgische taalstrijd en ? recentelijk ?
de opkomst van de populistische beweging in beide landen. Het boek besluit met een beschouwing over de Belgisch-Nederlandse betrekkingen in de toekomst. Zullen beide landen zich gezamenlijk sterk weten te maken voor hun belangen in een nieuwe multipolaire wereld?
Over de auteur
Duco Hellema is hoogleraar buitenlandse betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461054746 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Belgisch-Nederlandse betrekkingen vanaf 1940

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-09-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Nederland – België” te beoordelen