Navalny

Auteur: Ben Noble, Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

20,99

In het genuanceerde en scherpzinnige boek Navalny over Aleksej Navalny onderzoeken Dollbaum, Lallouet en Noble wat de gevreesde oppositieleider van Poetin betekent voor de toekomst van Rusland.

In het boek Navalny van Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet en Ben Noble staat oppositieleider en activist Aleksej Navalny centraal: de sleutelfiguur die wereldwijde bekendheid verwierf als de eerste realistische opponent van Poetin sinds jaren. Nadat hij in 2020 werd vergiftigd en naar Duitsland werd geëvacueerd, keerde hij in 2021 terug naar Rusland. Voor het oog van de verzamelde wereldpers werd hij bij aankomst onmiddellijk gearresteerd. Voor zijn inspanningen tegen president Poetin won hij in datzelfde jaar de prestigieuze Europese Sacharovprijs.

Navalny heeft vele gezichten. Sommigen zien hem als strijder voor de democratie, anderen vinden hem een verrader van zijn moederland, of een nationalist en een racist. In dit boek worden Navalny’s tegenstrijdige kanten belicht en verklaard, de man die zelfs achter de tralies de op één na belangrijkste politieke figuur van Rusland is. Navalny’s politieke leven, zijn baanbrekende anticorruptieonderzoek, zijn ideeën en de verhouding tussen hem en het Kremlin: om het Rusland van nu te kunnen begrijpen, moet je Aleksej Navalny begrijpen.

‘Een briljante en zeer leesbare analyse van een van de meest boeiende Russische politieke figuren.’ — Financial Times

‘Aleksej Navalny is de ware leider van Rusland’ — The New York Times

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401615327 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Navalny” te beoordelen