Natuurlijk hou ik van Amsterdam

Een literaire wandeling door het Amsterdam van Harry Mulisch
Auteur: Onno-Sven Tromp | Uitgever: Brave New Books

19,99

Waar rekent Harry Mulisch af met een stalker die hem al jaren lastigvalt? Waar bevindt zich een gevelsteen uit Mulisch’ bestseller ‘De aanslag’? Waar laat Mulisch zich gelden als geëngageerd en activistisch schrijver?
Waar steelt Mulisch met hulp van zijn vader kolen in de hongerwinter van 1945? Waar doet zowel Mulisch zelf als Max Delius in ‘De ontdekking van de hemel’ navraag naar het oorlogsverleden van zijn vader?
Waar komt Mulisch bijeen met zijn legendarische vriendengroep De Herenclub? Van welke brasserie dreigt hij de naam uit zijn boek te schrappen, wanneer hij er een keer ‘smerig’ gegeten heeft?

Met dit boekje in de hand kun je zelf gaan wandelen langs locaties uit Mulisch’ werk en leven. Maar je kunt de routes ook volgen vanuit je luie stoel. Mulisch wordt wel de kosmopoliet, Sarte, minstreel, Zonnekoning, Don Juan of Goethe van het Leidseplein genoemd. Meer dan vijftig jaar woont hij daar om de hoek en natuurlijk laat hij er zijn sporen na. De eerste wandeling in deze gids gaat langs bekende plekken rond het Leidseplein, maar ook langs minder bekende locaties in de Amsterdamse binnenstad, tot aan de Amstel. De tweede wandeling loopt rond het Museumplein.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464189438 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een literaire wandeling door het Amsterdam van Harry Mulisch

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

80

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Natuurlijk hou ik van Amsterdam” te beoordelen