Natuur, milieu en klimaat

Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2019
Auteur: Carla van Baalen, Jan Ramakers, Jan Willem Brouwer, Johan van Merrienboer, Joris Oddens, Tom-Jan Meeus | Uitgever: Boom

32,50

Meer dan honderd partijen werkten mee aan een ontwerpakkoord om de Nederlandse CO2?uitstoot in 2030 met ten minste 49 procent terug te dringen. Voorzitter van het Klimaatberaad Ed Nijpels presenteerde het ontwerpakkoord aan het kabinet. De plannen werden doorgerekend en van kanttekeningen voorzien. Daarna was het aan de politiek om keuzes te maken over het tempo waarin klimaatverandering moet worden aangepakt, over de financiering van de voorgestelde maatregelen en over de verdeling van de lasten.

Dit Jaarboek plaatst het milieuprobleem in historisch perspectief. Aan de orde komen de Natuurschoonwet van 1928, Nederlandse politieke partijen over milieu en klimaat, het ecologisch zelfbewustzijn van het parlement, het rapport van de Club van Rome uit 1972 en de val van het tweede kabinet-Lubbers over het Nationaal Milieubeleidsplan in 1989. Er zijn ook rubrieken over spraakmakende Kamerdebatten, herinneringen aan overleden oud-politici, recensies, interviews en er is de parlementaire kroniek van 2018-2019.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024430376 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2019

Auteur

, , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

252

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-11-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Natuur, milieu en klimaat” te beoordelen