Narcokapitalisme

Auteur: Laurent De Sutter | Uitgever: Uitgeverij Epo

19,90

Alleen al in België slikken meer dan een miljoen mensen antidepressiva. En dan zijn er nog de pillen om je vruchtbaarheid te regelen, wakker te worden, harder te werken, te feesten en de slaap te kunnen vatten. Wat doet die eindeloze cyclus met ons en wat zegt dat over onze maatschappij?

In Narcokapitalisme neemt Laurent de Sutter de patentaanvraag uit 1846 voor anesthesie door di-ethylether als startpunt (‘het schonk chirurgen rust: een verdoofd lichaam veroorzaakt geen last’). Van daaruit trekt hij in vijf hoofdstukken (d.w.z. 50 paragrafen) allerlei lijntjes, naar onder meer de formule van Coca-Cola (‘een infusie van cocabladeren maakt nog altijd deel uit van het recept’), de pil als een vorm van ‘hormonale hacking’, de opkomst van de stadsverlichting en het recht op nacht, de amfetamines van de nazi’s (‘de Wehrmacht kon er dagenlang op vechten’), en ons hedendaagse Prozacland.

Hij denkt in zijn onnavolgbare stijl na over een samenleving waarin chemische substanties onze levens en onze affecten managen. Vergeet de idee van een wereld in voortdurende staat van opwinding en versnelling, we zijn net vergéten wat collectieve opwinding is. Tot tevredenheid van het narcokapitalisme, want collectieve opwinding verstoort de orde en is daarom zijn grootste angst.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462673168 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

140

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-04-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Narcokapitalisme” te beoordelen