Napoleons nalatenschap

Auteur: Lotte Jensen | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

30,99

In 2021 is het tweehonderd jaar geleden dat Napoleon Bonaparte, een van de invloedrijkste figuren uit de Europese geschiedenis, stierf. De Franse generaal bouwde een gigantisch leger op en onderwierp grote delen van Europa aan zijn macht. Zijn optreden liet diepe sporen na in de Nederlandse samenleving: hij voerde tal van veranderingen door die het sociale leven ingrijpend veranderden en die tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn – denk aan de invoering van de Code Napoléon of de burgerlijke stand. De Nederlandse monarchie stamt eveneens uit die tijd.

In het rijk geïllustreerde Napoleons nalatenschap laten historici, cultuurwetenschappers en andere specialisten, onder wie Patrick Buch, Beatrice de Graaf en Rick Honings, zien hoe Napoleons erfenis ons land heeft gevormd – in de politiek, de rechtspraak, het onderwijs, het waterbeheer en de cultuur.

Lotte Jensen (1972) is hoogleraar Nederlandse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze publiceert over nationale identiteitsvorming, Nederlandse literatuur en geschiedenis. Van haar hand verschenen eerder o.a. Verzet tegen Napoleon, Vieren van vrede en Romantici en revolutionairen (met Rick Honings).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403109817 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Napoleons nalatenschap

  1. Historiek

    “In de bundel Napoleons nalatenschap. Sporen in de Nederlandse samenleving heeft Lotte Jensen een groot aantal korte bijdragen verzameld over de Franse erfenis in Nederland.” – Edwin Ruis op Historiek

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen