Napoleon, martelaar voor de vrede

De oorlogen tegen Napoleon
Auteur: Michel Franceschi | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

19,95

De populaire en academische geschiedschrijving toont ons een eenzijdig beeld van Napoleon als de onverbeterlijke aanstoker van oorlog die keer op keer naar grootscheepse militaire veroveringen streefde. Voormalig Frans generaal Michel Franceschi en Ben Weider (overleden in 2008) ontmantelen deze onjuiste conclusie in Napoleon, martelaar voor de vrede – De oorlogen tegen Napoleon, een briljant en overtuigend geschreven essay dat ons begrip van de Franse keizer op zijn kop zet.

Zonder zich te verlagen tot de clichés en karikaturen die veel historici gebruiken wanneer ze Napoleon opvoeren, argumenteren Franceschi en Weider overtuigend dat het beeld van de megalomane veroveraar die Europa liet leegbloeden – meer dan drie miljoen doden volgens schrijver Bart Van Loo – om aan zijn dolle ambities en onverzadigbare oorlogszucht te kunnen voldoen, ongegrond is.

Feiten uit die periode worden nauwgezet tegen het licht gehouden en de schrijvers weten oorzaak en gevolg goed van elkaar te scheiden. Zo schetsen ze een meeslepend portret van een principieel paci stische Napoleon, een portret dat volledig verschilt van de opinie onder de hedendaagse geleerden. Overtuigend beargumenteerd verdedigen de auteurs in Napoleon, martelaar voor de vrede – De oorlogen tegen Napoleon moedig en buitengewoon nauwkeurig een historisch idee dat al twee eeuwen lang een krachtig debat opwekt binnen de internationale geschiedkundige gemeenschap.

Aan het einde van dit boek wordt de these dat Napoleon werd vergiftigd, en dus vermoord, tijdens zijn laatste levensjaren op het eiland Sint-Helena, uiteengezet en op overtuigende wijze verdedigd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461537294 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De oorlogen tegen Napoleon

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

328

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-04-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Napoleon, martelaar voor de vrede” te beoordelen