Napoleon in Nederland

In het voetspoor van de Keizer
Auteur: Anja Krabben, Roy de Beunje | Uitgever: Walburg Pers

24,99

In 1810 werd Holland ingelijfd bij Frankrijk. Een jaar later bracht keizer Napoleon een bezoek aan zijn nieuwe grondgebied. Hij bezocht in oktober 1811 tientallen plaatsen in zes provincies.
Anja Krabben en Roy de Beunje reisden Napoleon na door Nederland en raadpleegden plaatselijke archieven, bibliotheken en regionale musea. Er zijn duizenden boeken geschreven over het leven en werk van Napoleon, maar daarin krijgt deze korte, voor Nederland belangrijke reis van Napoleon en Marie Louise, maar weinig aandacht. Terwijl naar aanleiding van zijn verblijf in ons land, veel te vertellen valt over deze bijzondere man die nog steeds veel mensen bezighoudt.

Nu wordt deze lacune opgevuld met deze uitgave ‘Napoleon in Nederland’, een samenvatting van de zes gelijknamige tijdschriften. Het boek volgt Napoleons reis chronologisch en beschrijft enkele plaatsen uitvoerig. Wat bezocht hij in die plaats, waar verbleef hij, maar ook: wie ontmoette hij, welke indruk had hij van Nederland en hoe keek Nederland (de autoriteiten, het volk en de pers) tegen Napoleon aan? Achterin het boek is een kaart opgenomen – de Route Impériale – en een korte beschrijving van de reis per dag, waarmee u in Napoleons voetstappen kunt treden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462491106 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

In het voetspoor van de Keizer

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

112

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-05-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Napoleon in Nederland” te beoordelen