Napels 1944

Corruptie, uitbuiting en chaos in het spoor van de geallieerde bevrijding
Auteur: Keith Lowe | Uitgever: Spectrum

29,99

De indringende geschiedenis van de bevrijding van Napels en het naoorlogse Italië

1944 was voor de stad Napels een jaar van uitersten. Het was de eerste Europese stad die door de geallieerden was bevrijd en dus gloorde er hoop onder de Napolitanen. Maar de Tweede Wereldoorlog duurde nog altijd voort en armoede en wanhoop waren nooit ver weg. Bovendien heerste er verdeeldheid onder de inwoners van de stad: corruptie en de Napolitaanse maffia vierden hoogtij en collaborateurs vreesden voor hun leven. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werd de stad in maart 1944 opgeschud door de uitbarsting van de Vesuvius.

In dit boek neemt historicus Keith Lowe ons mee naar de bevrijding van Napels en de roerige periode die daarop volgde. Hij laat zien hoe de stad symbool kwam te staan voor andere bevrijde Europese steden, waar na het aanvankelijke optimisme steevast een periode van chaos en uitbuiting van de bevolking volgde.

Keith Lowe is auteur en historicus en is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan. Hij is de auteur van onder andere Angst en Vrijheid en Het woeste continent, waarvoor hij de PEN/Hessell-Tiltman Prize for History ontving.

Over Lowes eerdere werk:

‘Inzichtgevend en panoramisch. […] Zelden is het met zo’n kracht en helderheid uitgewerkt. Door en door overtuigend.’ Sunday Times

‘Prachtig geschreven en buitengewoon genuanceerd. Lowe bewijst zich als een van de beste historici van deze tijd.’ Antony Beevor

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000375943 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Corruptie, uitbuiting en chaos in het spoor van de geallieerde bevrijding

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

440

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

29-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Napels 1944” te beoordelen