Naar omstandigheden nogal slecht

Een verhaal over burn-out en depressie
Auteur: Inger Boxsem | Uitgever: Atlas Contact

22,99

Openhartig en met verbazingwekkende lichtheid schrijft Inger Boxsem over haar ervaringen met burn-out en langdurige depressie.

In ‘Naar omstandigheden nogal slecht’ vertelt Inger Boxsem over haar ervaringen met burn-out en langdurige depressie. Ze werpen haar met een smak op de bodem van haar gestel, en van de sociaal-maatschappelijke ladder. Tijdens haar ziekte en gesprekken met therapeuten, bedrijfsartsen en hoogleraren maakt ze stapels aantekeningen. Over de veeleisende televisiewereld waarin ze jaren werkte, haar goedgehumeurde maar chaotische gezin, haar opname in een kliniek, de ziekmakende bezoeken aan het UWV en haar worsteling met antidepressiva. Haar zoektocht naar genezing voert langs schuld, schaamte, begrip en onbegrip. Ziet haar omgeving wel hoe ziek ze is? Telt ze nog mee zonder carrière? Wordt ze ooit nog beter? En: is zij nou gek of is de hele maatschappij doorgedraaid? Want hoe kan het dat in zo’n gelukkig land 800.000 mensen aan de antidepressiva zijn en er evenzoveel burn-out raken?
‘Naar omstandigheden nogal slecht’ is de literaire neerslag van een zwarte periode; Aangrijpend en, eerlijk is eerlijk, vaak herkenbaar.

NBD Biblion
Recensie

‘Dit boek is openhartig van opzet en nodigt uit tot lezen. Als ervaringsdeskundige geeft ze de lezer een kijkje in haar leven en hoopt hiermee anderen te helpen en leren om te gaan met deze aandoening.’

De Volkskrant
Recensie door Evelien de Veen

‘Er zijn in de boekhandel nogal wat persoonlijke terugblikken te vinden op burn-out en depressie, maar ze zijn lang niet allemaal zo leesbaar, eerlijk, verhelderend en soms ook geestig.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045037271 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een verhaal over burn-out en depressie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-02-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Naar omstandigheden nogal slecht” te beoordelen