Naar de hel met Hitler

Verzet in het Derde Rijk (1933-1945)
Auteur: Dirk Rochtus | Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

22,50

Niet alle Duitsers vormden ten tijde van het Derde Rijk een kudde schapen die zich gedwee naar de ondergang liet leiden door de Führer. Edelweißpiraten verkochten leden van de Hitlerjugend al eens een pak slaag.

De Swingjugend luisterde naar verdorven muziek. Gevaarlijker was de actie van de studenten van de Weiße Rose om regimekritische pamfletten rond te strooien. Daarvoor kwamen ze onder de guillotine terecht. Veel generaals en officieren morden over de Führer. Slechts enkelen planden een – mislukte – aanslag op hem. Tal van mensen van verschillende pluimage hebben Hitler naar de hel gewenst. Moedige enkelingen konden met hun sabotagedaden, aanslagen en manifesten de betovering niet verbreken die de meeste Duitsers aan Hitler kluisterde. Dirk Rochtus vertelt het verhaal van het Duitse verzet.

Dirk Rochtus is docent aan de KU Leuven en redacteur bij Doorbraak. In 2002 was hij gastprofessor European History aan de Middle East Technical University (METU) in Ankara. Eerder was hij extern adviseur van de Raad van Europa en adjunct-kabinetschef van minister van Buitenlands Beleid. Hij publiceert als academicus over internationale politiek, nationalisme, Duitsland en Turkije.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460019784 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verzet in het Derde Rijk (1933-1945)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

264

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Naar de hel met Hitler

  1. Historiek

    “Dirk Rochtus schreef een mooi en spannend boek dat inzicht geeft in de ongelofelijke moed en offerbereidheid van een kleine groep Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.” – Joost Eskes op Historiek

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen