Na het Achterhuis

Anne Frank en de andere onderduikers in de kampen
Auteur: Bas von Benda-Beckmann | Uitgever: Querido

26,99

Op 27 januari 1945 werd Otto Frank door Russische soldaten bevrijd uit Auschwitz.?Op dat moment begon niet alleen zijn reis naar huis, maar ook zijn lange zoektocht naar informatie over wat er was gebeurd met zijn vrouw Edith, zijn dochters Margot en Anne en de vier andere mensen met wie hij twee jaar lang ondergedoken had gezeten aan de Prinsengracht: Hermann en Auguste van Pels, hun zoon Peter en Fritz Pfeffer. In de maanden na zijn bevrijding zou Otto Frank ontdekken dat hij als enige van deze acht de Holocaust had overleefd.

Na het Achterhuis vervolgt de zoektocht die Otto Frank zelf is begonnen. Het is een ultieme poging om, op basis van diepgravend archiefonderzoek en beschikbare getuigenissen, zo precies mogelijk te reconstrueren wat er met de acht onderduikers is gebeurd na hun arrestatie op 4 augustus 1944.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021423920 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Anne Frank en de andere onderduikers in de kampen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

404

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

4

1 beoordeling voor Na het Achterhuis

  1. Historiek

    “Na het Achterhuis is vooral gebaseerd op de resultaten van eerder onderzoek. De auteur is er doorgaans in geslaagd dit te voorzien van de verhalende context. Het is geen wetenschappelijk baanbrekend of vernieuwend werk, maar dat was vermoedelijk niet het streven.” – Raymund Schütz

    Lees de hele bespreking op Historiek


Een beoordeling toevoegen