Na de val

Na de val

Zoektocht van een achterblijver
Auteur: Resi Lankester | Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

21,99

‘Intiem verslag van een dochter op zoek naar antwoorden. Haar inzichten zullen een troost zijn voor velen.’ – Susan Smit

Ik: ‘Dus je wilt dood?’
Hij: ‘Ja.’
Ik: ‘Liever vandaag dan morgen?’
Hij: ‘Ja.’

Journalist Resi Lankester is halverwege de twintig wanneer haar vader, een excentrieke Amsterdamse boekhandelaar, van driehoog uit het raam springt. Hij overleeft de val niet. Tien jaar later wordt ze voor haar werk gevraagd een interviewreeks met kinderen van ‘zelfmoordouders’ te maken. De nabestaanden die ze spreekt vertellen openhartig over de heftige nasleep van de zelfgekozen dood van hun vader of moeder.

Aangemoedigd door hun openheid besluit Resi haar eigen verhaal en dat van haar overleden vader te reconstrueren. Op zoek naar antwoorden over hem, zichzelf en hun liefdevolle maar complexe vader-dochterrelatie duikt ze voor het eerst in de vele verhuisdozen vol kaartjes, audio-opnames, brieven en dagboeken van haar vader.

Na de val is een journalistieke én persoonlijke zoektocht naar antwoorden op de vele vragen waar je als nabestaande mee te maken krijgt. Hoe moet je rouwen na zelfmoord? Is zelfdoding dapper, of juist niet? En waarom voelt elke achterblijver zich schuldig? Een even indrukwekkende als meeslepende memoir.

Artikelnummer: 9789038807553 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Zoektocht van een achterblijver

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-01-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Na de val” te beoordelen