Mythisch Drenthe

50 fabels, feiten en volksverhalen in tekst en beeld
Auteur: Sander Blom | Uitgever: Uitgeverij Passage

24,90

Na het succes van Mythisch Groningen komt Sander Blom dit voorjaar met een opvolger: Mythisch Drenthe. Ook deze provincie kent tal van bijzondere fabels, volksverhalen en historische anekdotes. Blom verzamelde ze op vijftig locaties verspreid over de hele provincie. Ze komen samen in een prachtig uitgevoerd boek, vol schitterende foto’s en verrassende verhalen. Een prachtboek over Drenthe wordt dit, niet alleen voor de bewoners, maar zeker ook voor de talrijke bezoekers van deze avontuurlijke provincie.

Van legendarische grensgeschillen tot verloren schatten. En van plaggenhutten tot hunebedden. Over heksen, reuzen en duivels. Alles komt met prachtige foto’s en opmerkelijke verhalen tot leven in Mythisch Drenthe.

Bekende namen komen voorbij, zoals het meisje van Yde, Ellert en Brammert, Napoleon en Vincent van Gogh. Daarnaast ontdek je middels dit boek de grafheuvels in Drenthe, de Koloniën van Weldadigheid, het oorlogsvliegveld bij Norg en bijvoorbeeld de legende Tjakko. Net als bij het boek over Groningen nodigt deze uitgave de lezer nadrukkelijk uit er zelf opuit te trekken en al deze locaties en verhalen in de provincie te ontdekken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054524083 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

50 fabels, feiten en volksverhalen in tekst en beeld

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

15-03-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mythisch Drenthe” te beoordelen