Mythen over moord

Dertig jaar fataal geweld in Nederland
Auteur: Gerlof Leistra, Marieke Liem | Uitgever: Balans

21,99

In Mythen over moord schetsen de Leidse hoogleraar Geweld en Interventies Marieke Liem en misdaadjournalist Gerlof Leistra een verrassend ander beeld van dodelijke agressie in Nederland.

Het regent liquidaties, femicide neemt toe, daders worden ‘steeds jonger’, ‘harder’ en ‘verwarder’. Die verhalen vertellen de media vaak, maar kloppen ze wel? In Mythen over moord schetsen de Leidse hoogleraar Geweld en Interventies Marieke Liem en misdaadjournalist Gerlof Leistra een verrassend ander beeld van dodelijke agressie in Nederland.

Op basis van een grondige analyse van ruim vijfduizend gevallen van moord en doodslag sinds 1992 komen ze tot de conclusie dat het aantal moorden per jaar de aflopen decennia niet is gestegen, maar juist gestaag is gedaald. Daarbij deden zich allerlei trends voor op het gebied van bijvoorbeeld partnerdoding, kinderdoding, ouderdoding, moorden bij ruzies en binnen het criminele circuit, roof- en seksuele moorden.

Hoe weerspiegelen deze vormen van fataal geweld sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland? Is de emancipatie van vrouwen bijvoorbeeld terug te zien in de cijfers? Welke rol speelt internet? Is de angst voor ‘verwarde’ mensen terecht? Is Nederland wel het nieuwe Mexico aan de Maas? Mythen over moord – vol heldere overzichten en boeiende reconstructies – is onontbeerlijk om met een objectieve blik naar dit hoogst emotionele onderwerp te kijken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463823401 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Dertig jaar fataal geweld in Nederland

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-05-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mythen over moord” te beoordelen