Music Trails USA

Een muzikale reisgids
Auteur: Marc Stakenburg | Uitgever: JEA

27,50

Muziekarcheoloog Marc Stakenburg reisde vanaf 1981 veelvuldig naar de VS, de bakermat van de hedendaagse popmuziek. Hij verzamelde opmerkelijke verhalen over de herkomst van de blues, jazz, gospel, rock?‘n?roll, soul, country, folk, rock en punk.

In Music Trails USA zet Stakenburg een reis uit van Robert Johnson tot Michael Jackson, van Elvis tot Talking Heads. In deze muzikale ontdekkingstocht naar de wortels van de popmuziek komen alle grote namen voorbij. Stakenburg toont de belangrijke rol van de Afro?Amerikanen bij de ontstaansgeschiedenis van deze muziek, die zou uitgroeien tot het belangrijkste culturele fenomeen van de afgelopen honderd jaar. Een geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met de slavernij en de burgerrechtenbeweging.

Een avontuur dat voert langs Aretha Franklin, Jerry Lee Lewis, Bob Dylan, Muddy Waters, The Beatles, The Rolling Stones, The Byrds, Howlin’ Wolf, Gram Parsons, The Velvet Underground, Janis Joplin, Johnny Cash, Iggy Pop, Jimi Hendrix en vele, vele anderen. Met de Spotify?lijst USA MusicTrails komt de geschiedenis en de muzikale reis uit het boek tot leven.

Music Trails USA laat via het zuiden, het noorden en uiteindelijk de westkust van de Verenigde Staten zien hoe de muziek waar we dagelijks naar luisteren is ontstaan. Marc Stakenburg (Oisterwijk, 1957) presenteerde radioprogramma’s als Het theater van het Sentiment en Leidsekade Live! Tegenwoordig geeft hij les in muziekgeschiedenis op de Rockacademie in Tilburg. Sinds 1981 maakt en begeleidt hij muziekreizen naar de USA.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789070024956 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een muzikale reisgids

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-07-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Music Trails USA” te beoordelen