Museum Romeinse Katakomben Valkenburg

Het verhaal van een unieke kopie
Auteur: Paul Post | Uitgever: Uitgeverij Elmar B.V.

14,95

Meer dan honderd jaar geleden, in de zomer van 1910, werd in een mergelgroeve te Valkenburg een uniek project geopend voor het publiek. Het was een van de eerste attracties van het toen als toeristisch centrum opkomende stadje: een nauwgezette kopie van delen van de katakomben in Rome, onderaardse begraafplaatsen van met name christenen uit de periode van vooral de derde en vierde eeuw. Deze unieke kopie was een initiatief van een telg van een vermogende textielfabrikantenfamilie uit Tilburg, Jan Diepen.

In dit rijk geïllustreerde boek wordt in kort bestek het verhaal van de Valkenburgse Katakomben verteld. Het is opgezet als een tweeluik. Het ene luik gaat over het ontstaan van deze unieke kopie en de ontwikkeling tot nu toe. Het andere luik gaat over de katakomben in Rome, over hun ontstaan en ontwikkeling en over het onderzoek ernaar.

De auteur besteedt veel aandacht aan de beeldtaal van het vroege christendom. Hoewel gericht op Valkenburg, is dit boek bewust zó geschreven dat het ook heel goed van dienst kan zijn voor bezoekers van Rome. Het is ook een waardevolle bron van informatie voor mensen die geïnteresseerd zijn in Europese en Nederlandse cultuurgeschiedenis, of in christelijke kunst.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789038925172 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van een unieke kopie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

04-12-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Museum Romeinse Katakomben Valkenburg” te beoordelen