Morgen stap ik eruit

Wil je er alsjeblieft bij zijn?
Auteur: Blomster | Uitgever: Blomster

19,99

Een vrouw vertelt over haar dertigjarige huwelijk met een ernstig narcistische en egocentrische man met manische en depressieve perioden, eindigend in zijn sui?cide, en haar rouwproces daarna.

In Morgen stap ik eruit blikt Linde terug op de strijd die ze leverde samen met haar manisch depressieve echtgenoot Wester. Uiteindelijk is er voor hem nog maar één uitweg. Hij regisseert zelfstandig en in overleg met enkele naasten zijn dood en vraagt Linde erbij te zijn. Maar hoe laat je iemand die je lief is los?

Vervolgens wordt zij beschuldigd van moord en hulp bij zijn zelfeuthanasie. Hoe meer mensen zich van haar afkeren hoe meer geheimen ze van Wester ontdekt, tot aan een schaduwweduwe toe.
In grote verwarring zoekt ze naar de achtergronden die leidden tot Westers suïcide, nog steeds een groot taboe in onze samenleving. Ze beschrijft hoe het is om te leven met een partner met psychiatrische problemen, over de verschillen van inzicht over zijn zelfdoding en de ingrijpende gevolgen voor haar, haar gezin, familie en vrienden.

Linde laat met dit ontroerende verhaal het belang zien van het blijven delen wat ons in gedachten zo bezighoudt. Juist bij de mensen die dichtbij staan en die we het hardste nodig hebben, schrikken we terug voor het eerlijke gesprek.
Het openhartige en noodlottige verhaal, over een liefde zonder einde, kan een middel zijn om te praten met of over mensen in rouw, mensen met een doodswens of mentale problemen.

NBD Biblion
Recensie door M.A.M. Bomhof, arts n.p.

Onder pseudoniem beschrijft een vrouw haar huwelijk met een vanaf het eerste moment sterk narcistische man. In de jaren daarna verbaas je je erover dat zij subassertief met deze enorm egocentrische man kan samenleven. Behalve de narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft hij ook afwisselend manische en depressieve perioden. Hij manipuleert en vernedert haar en de omgeving, ook met suïcidaal gedrag. Tenslotte, volledig geënsceneerd, suïcideert hij zich en heeft ook de begrafenis georkestreerd. Er zijn behalve zijn gezin en een schaduwweduwe nog vele leugens in zijn leven. Over zijn graf heen manipuleert hij de schrijfster ieder uur van haar leven totdat zij na acht jaar haar huwelijk en haar man van zich af begint te schrijven. Een aangrijpend, in eigen beheer uitgegeven boek waarbij je je telkens afvraagt hoe dit zover heeft kunnen komen. Gelukkig heeft het schrijven haar geholpen bij de rouwverwerking.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083048505 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Wil je er alsjeblieft bij zijn?

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-12-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Morgen stap ik eruit” te beoordelen