Moresnet (Dwarsligger)

Opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje
Auteur: Philip Dröge | Uitgever: Dwarsligger

0,00

dwarsligger 556 Philip Dröge Moresnet

Van 1816 tot 1920 lag aan de Nederlandse zuidgrens Moresnet, een eigenaardig minilandje. Het ontstond per ongeluk, maar toch begonnen de paar honderd inwoners zich na enkele jaren een echt volk te voelen. Ze hadden een eigen hoofdstad (het dorp Kelmis), een ‘staatshoofd’ (de burgemeester) en een verdedigingsmacht (de veldwachter). Door de vrijheid die er heerste en de extreem lage belastingen, trokken al snel duizenden avonturiers van over de hele wereld naar Moresnet. Het groeide uit tot een voorbeeld van hoe mensen uit verschillende landen vreedzaam samen kunnen leven. Sterker nog, de wereldvrede moest in Moresnet beginnen. Idealisten wilden er de ideale staat vestigen. Juist op het moment dat ze dit plan wilden uitvoeren, brak de Eerste Wereldoorlog uit en werd het landje opgeslokt.

Philip Dröge is journalist en auteur. Hij schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteiten- en discussieprogramma’s op radio en televisie.

5 sterren ‘Zoals in zijn eerdere boek De schaduw van Tambora, bedrijft Dröge ook hier weer historische schakelvertelkunst van het hoogste niveau.’ – NRC Handelsblad

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789049806590 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-09-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Moresnet (Dwarsligger)” als eerste: