Moordstad

Een bloedspoor door Utrecht
Auteur: Daniel M. van Doorn, Evert van der Zouw | Uitgever: Just Publishers

21,99

Voor hun derde Utrechtboek gingen de twee bekendste crimewachter van Utrecht op zoek naar spraakmakende levensdelicten in de schimmige duistere steegjes en op de statige brede lanen die Utrecht rijk is.

Ze stuitten op onomkeerbare misdaden die het daglicht niet konden verdagen, maar soms toch midden op de dag plaatsvonden. Sommigen stilletjes in een verlaten krocht in de oude binnenstad, anderen midden in een drukke nieuwbouwwijk. In hun onderzoek wisten de auteurs veel nieuwe gegevens en details te achterhalen.

Een jongeman wordt aan het eind van de negentiende eeuw in de rosse buurt van Utrecht doodgestoken. Bijna anderhalve eeuw later wordt, per vergissing, een jongeman tussen de hoge flats van de wijk Overvecht koelbloedig geliquideerd. Beide mannen waren op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, ergens binnen de gemeentegrenzen van Utrecht.

Tussen deze twee levensdelicten zit nog een waslijst van mensen die voortijdig het leven lieten. Sommigen bekend bij het grote publiek, anderen in de vergetelheid geraakt. Laat u meeslepen in een wereld waarin u hopelijk nooit terecht zal komen. Niet als dader en niet als slachtoffer. Voor de auteurs is Utrecht na hun onderzoek op twee manieren een… moordstad!

Daniel M. van Doorn (1986) en Evert van der Zouw (1976) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over misdaad en voetbalgeweld in Nederland en over hun woonplaats Utrecht in het bijzonder. Eerder verschenen Crimineel Utrecht (6e druk) en Utrecht Hooligans (4e druk).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089754936 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een bloedspoor door Utrecht

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-08-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Moordstad” te beoordelen