Moord, macht en angst

Het proces-Holleeder
Auteur: Eric Panhuis, Peter Elberse | Uitgever: Prometheus

19,99

Willem Holleeder is met afstand de bekendste boef van Nederland, de laatste grote vertegenwoordiger van een veelbesproken generatie Nederlandse criminelen, het ultieme gezicht van de ‘Hollandse netwerken’.

In de bajes ontvangt Holleeder nog steeds fanmail, maar zijn imago als ‘knuffelcrimineel’ brokkelt langzaam af sinds op 5 februari 2018 in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp het strafproces tegen hem van start ging. De rechters buigen zich over een gigantisch dossier, waarmee politie en justitie hopen te kunnen bewijzen dat Holleeder niets meer of minder is dan een ordinaire, keiharde crimineel, die zonder scrupules huurmoordenaars op pad stuurt om criminele rivalen uit de weg te ruimen. Holleeder ontkent in alle toonaarden.

De rechtbank in Amsterdam ruimde tientallen zittingsdagen voor deze justitiële heksentoer. Het proces kreeg een bijzondere, uiterst dramatische dimensie door het optreden van Holleeders zussen, Sonja en Astrid. In hun levens, aldus Astrid, is niets wat het lijkt.

Verslaggevers Peter Elberse en Eric Panhuis woonden namens het ANP alle procesdagen bij. Naast de keiharde nieuwsfeiten legden zij de gang van zaken in en rond de rechtszaal vast. Hoe gedraagt Holleeder zich tegenover de rechters? Hoe is de sfeer als de zussen spreken? Hoe reageert de verdachte op de beschuldigingen die de aanklagers hem in de schoenen schuiven? Moord, macht en angst is het verslag van een veelbesproken monsterproces dat in al zijn proporties gerust een unicum in de vaderlandse rechtspleging genoemd mag worden.

PETER ELBERSE (1961) is journalist, gespecialiseerd in justitieverslaggeving. Eerder schreef hij de boeken De Paskamermoord. Feiten en fictie in een Zaanse tragedie en Bekentenissen uit de bunker.

ERIC PANHUIS (1964) is freelancejournalist en werkt al ruim 25 jaar als rechtbankverslaggever, onder meer voor het ANP.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044640250 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het proces-Holleeder

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

15-05-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Moord, macht en angst” te beoordelen