Moord ende doodslag

Geruchtmakende zaken en geschiedvervalsing in de Middeleeuwen
Auteur: Kees Nieuwenhuijsen | Uitgever: Omniboek

17,50

In ‘Moord ende doodslag’ reconstrueert Kees Nieuwenhuijsen bijna veertig moorden op bekende en minder bekende personen uit de Middeleeuwen. Hoe ging hun verhaal de geschiedenis in?

‘Moord ende doodslag’ van Kees Nieuwenhuijsen gaat over geruchtmakende zaken in de Middeleeuwen, en de geschiedvervalsing die daarop soms volgde. De middeleeuwse kronieken staan vol met fantastische beschrijvingen over hoe koningen, bisschoppen en graven aan hun eind kwamen. Veelal stierven ze een gewelddadige dood door toedoen van iemand anders. Maar wat is feit en wat is fictie?

In ‘Moord ende doodslag’ reconstrueert auteur Kees Nieuwenhuijsen bijna veertig zaken uit de middeleeuwse geschiedenis van Nederland. Hij gaat terug naar de originele geschriften, en vergelijkt deze met latere verslaggeving, historische feiten en andere bronnen. Hij beoordeelt of er sprake is van geschiedvervalsing, en of die vervalsing bewust is gefabriceerd om politieke of religieuze redenen of is ontstaan doordat kroniekschrijvers hun fantasie de vrije loop lieten. Ook belicht hij hoe de begrippen ‘moord’ en ‘doodslag’ in de Middeleeuwen een andere lading hadden dan nu.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401919838 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geruchtmakende zaken en geschiedvervalsing in de Middeleeuwen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Moord ende doodslag” te beoordelen