Moord & doodslag

Drie eeuwen Amsterdamse rechtsgeschiedenis
Auteur: Frans Thuijs | Uitgever: Uitgeverij Noordboek

24,90

‘Moord en doodslag’ is sinds de negentiende eeuw de eerste verzameling verhalen over werkelijk gebeurde misdaden, over echte misdadigers en hun soms gruwelijk lijfelijke bestraffing, opgelegd door het Amsterdamse gerecht. De gebeurtenissen in dit boek spelen zich af vanaf de zestiende tot in het begin van de negentiende eeuw. Aan de orde komen niet alleen moord en doodslag, maar ook onderwerpen als kleine criminaliteit, geweldpleging, zedenmisdrijven en godslastering. Sommige gebeurtenissen kunnen in een paar regels worden afgedaan of worden gevoegd in een breder verband. Andere vragen een uitgebreide toelichting.
Misdaad stemt niet vrolijk, maar af en toe kan met enige ironie een hilarische draai aan de zaak worden gegeven. Met een lach en een traan kan men zich dan afvragen: waar was men in al die eeuwen toch mee bezig? En dat betreft zowel de Heeren van den Geregte als de dames en heren die ter verantwoording werden geroepen.

Frans Thuijs (Amsterdam, 1942) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam, geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Vrije Universiteit. Hij doet al vele jaren onderzoek in gerechtelijke archieven en publiceert artikelen in verschillende tijdschriften.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056156152 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Drie eeuwen Amsterdamse rechtsgeschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

30-06-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Moord & doodslag” te beoordelen