Monte Cassino de historische veldslag

Auteur: C. Connell | Uitgever: Spectrum

20,00

Over het boek: Een boeiend relaas over de heroïeke strijd die de geallieerden tijdens de tweede Wereldoorlog geleverd hebben om het bezit van het beroemde en eeuwenoude klooster Monte Cassino. Daartoe moesten de Poolse troepen onder generaal Anders, en met hen de Amerikanen, Engelsen, Australiërs, Nieuwzeelanders, Fransen en Indiërs de verbitterde tegenstand breken van de Duitsers, die onder commando van generaal Kesselring de heuvel met het klooster tot de laatste man verdedigden.

We vernemen eerst wat er zoal voorafging aan de strijd om Monte Cassino en van de minutieuze voorbereidingen eer de eigenlijke worsteling begon. Ooggetuigeverslagen van de laatste gevechten, uit de mond van de mannen die erbij waren, ronden dit dramatische verhaal af. Zo is dit boek een waardig document geworden van een strijd, die in één adem genoemd dient te worden met de slag aan de Somme, met Verdun, Stalingrad en El Alamein.

Over de auteur: Charies Connell (geb. 1910) nam deel aan de veldtochten in Noord Afrika en op Sicilië. In 1944 was hij weer aanwezig bij de invasie in Normandië en hij vocht vervolgens in België, Nederland en Duitsland. Hij schreef een groot aantal boeken fiction en non-fiction en doceert thans Engels aan een militaire opleidingsschoot in Dover.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031504572 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel
Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Monte Cassino de historische veldslag” te beoordelen