Moneyball

De kunst een ongelijk spel te winnen
Auteur: Michael Lewis | Uitgever: Business Contact

17,50

Sparta Rotterdam, de oudste profclub van Nederland, wil in hun jubileumjaar terugkeren naar het hoogste niveau: de Eredivisie. Voor deze beoogde promotie is voor een baanbrekende aanpak gekozen: cijfers en statistieken van spelers, spelsituaties en tegenstanders zullen de weg moeten leiden naar de top. Deze methode is voor het eerst toegepast in het Amerikaanse honkbal, en wordt beschreven in het boek Moneyball van Michael Lewis (tevens verfilmd). Spelers en staf van de club krijgen dit boek in de uitzending dan ook uitgereikt ter voorbereiding en inpiratie.

Alles wordt ook nog eens geregistreerd door de camera’s van RTL 7. De kijker krijgt hierdoor via deze serie met de titel SPARTA: Achter De Poorten Van Het Kasteel toegang tot de dug-out, de kleedkamer, de catacomben én de directiekamer. Het is voor het eerst dat een voetbalclub zo ver hierin durft te gaan.

Door slim gebruik te maken van deze expertise van econometristen en wiskundigen vallen de resultaten van het team aanzienlijk te verbeteren. Het is een vooruitstrevende aanpak in een conservatieve voetbalwereld. Lukt het Sparta om hiermee te promoveren?

Uitzending RTL 7: ‘SPARTA: Achter De Poorten Van Het Kasteel’, vanaf maandag 18 maart tussen 22.30u. Website: www.rtl.nl/sparta125

Billy Beane wil met zijn honkbalteam de Major League winnen. Het enige probleem: zijn budget is minuscuul vergeleken met andere teams. Beane komt met een origineel plan. Waar anderen strijden om spelers met een hoog slaggemiddelde of het aantal binnengeslagen punten, graaft hij dieper in de statistieken en combineert bijzondere spelers tot een winnend team.
Moneyball is een spannend en waargebeurd verhaal – en Lewis laat zien hoe je met weinig geld grote successen boekt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789047005056 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De kunst een ongelijk spel te winnen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

17-12-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Moneyball” te beoordelen