Mondriaan – Schilder met een boodschap

Auteur: Louis Veen | Uitgever: IJzer

29,50

Mondriaan – Schilder met een boodschap bevat tien essays van de schilder en geeft een uniek inzicht in de essentie van Mon­driaans abstracte meesterwerken. Louis Veen hertaalde vier Nederlandstalige essays, en vertaalde er zes (drie Franse, twee Engelse en één Litouwse). De teksten zijn nu veel toegankelijker en plezieriger om te lezen dan de originele die door het omslachtig taalgebruik in niets lijken op de eenvoud van zijn schilderijen.
De essays maken duidelijk dat zijn abstracte schilderijen veel dieper gaan dan louter geometrische decoraties. De oppervlakkige commercialisatie van zijn werk op alledaagse voorwerpen, zoals bekers, koektrommels, sokken en stropdassen, doet zijn kunst ernstig tekort. Deze commerciële producten gaan volledig voorbij aan de diepere boodschap die hij met zijn schilderijen wilde overbrengen.

Mondriaan – Schilder met een boodschap onthult de inspirerende boodschap die Mondriaan met iedereen wilde delen. Door de her- en vertaalde essays komt zijn betekenisvolle kunst tot leven en wordt het voor een breder publiek begrijpelijk en toegankelijk gemaakt.

Louis Veen promoveerde op Het geschreven werk van Piet Mon­driaan. De handelseditie van zijn proefschrift verscheen in 2017 onder de titel: Piet Mondrian. The Complete Writings. In 2018 verscheen van zijn hand Schrijven over kunst. Inleiding tot het geschreven werk van Piet Mondriaan, in 2020 Schilderen en schrijven in Laren en Blaricum en in 2022 Mondriaan in Woord en Beeld (over de denkwereld achter Mondriaans abstracte schilderijen).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789086842803 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mondriaan – Schilder met een boodschap” te beoordelen